Gå direkt till innehållet

Hjälp oss spara på Vatten!

Under juni månad bjuder Mittskåne Vatten in till tävling om smarta tips för att spara på dricksvatten. Alla som deltar i utmaningen får möjlighet att vinna fina priser och få sina tips publicerade på vår hemsida och Höörs kommuns Facebook.

Årets sommar förutspås kunna bli både varm och torr. Vi behöver alla hjälpas åt att få vattnet att räcka till alla. Vi har under lång tid vant oss vid lyxen att ha nästintill obegränsad tillgång till rent och friskt vatten i kranen. Klimatförändringarna börjar succesivt bli mer märkbara och en av de största utmaningarna som de för med sig är vattenbrist.

Vi behöver därför hjälpas åt att övergå till en mer hållbar vattenanvändning. I Hörby och Höörs kommun hämtas allt det kommunala dricksvattnet från grundvattentäkter. Även om vattennivåerna oftast är tillräckliga har vi vattendomar som begränsar hur mycket vatten som får tas ut för att det ska vara långsiktigt hållbart. Vi har även en teknisk begränsning i vattenverkens kapacitet för hur mycket vatten som kan produceras samtidigt.

Genom att spara på dricksvatten hjälper du även till att spara på den energi som går åt för att rena och pumpa ut dricksvattnet till alla kunder. Även små besparingar i vardagen gör skillnad eftersom de sammanlagt bidrar till stora volymer.

Vi utlyser därför en tävling och ber er att tipsa om era bästa idéer för att spara på vatten. Förstapris för bästa tips är en regnvattenstunna.

Vill du vara med i tävlingen?

Hur gör du för att spara på vatten? Skicka in dina bästa tips på hur du gör för att spara på dricksvatten. Det är välkommet att lämna mer än ett tips.
Beskriv hur du gör för att vara sparsam med dricksvattnet. Det går även bra att skicka med bild.

För att delta i tävlingen behöver du bo i Hörby eller Höörs kommun. Skicka in ditt bidrag senast 30 juni till E-postadress
kundservice@mittskanevatten.se

Det går också bra att skicka med post till
Mittskåne Vatten, Box 53, 243 21 HÖÖR.

Märk ditt bidrag med ”Vattenspartips”.

1: a pris Regnvattentunna      Värde ca. 2 000 kr
2: a pris Vattenkaraff            Värde ca.  100 kr

Vinnare utses av Mittskåne Vattens kundservice och det är även vår kundservice som lämnar meddelande till vinnaren efter tävlingens avslut. Lycka till och tack för att du sparar på vatten och vill vara med och bidra till mer kunskap i frågan!

Mittskåne Vatten behandlar dina personuppgifter enlig Dataskyddsförordningen, GDPR.
Läs mer om dina rättigheter och hur vi arbetar med personuppgifter här:
Hörby Kommun
Höörs Kommun