Vi söker Projektchef till Mittskåne Vatten!

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling i Mittskåne Vatten? Är du intresserad av att leda vår projektverksamhet som genomför projekt både på våra anläggningar och ledningsnät och samtidigt skapa förutsättningar för en hållbar framtid? Då är vi arbetsplatsen för dig.

Vår huvudsakliga uppgift är att tillhandahålla högkvalitativt dricksvatten till kommuninvånarna i Höör och Hörby kommuner samt att ta hand om dess spill- och dagvatten på ett hållbart sätt. Mittskåne Vatten styrs av en politisk nämnd med förtroendevalda från båda kommunerna men vi är anställda i Höör kommun.

Här erbjuds du en arbetsplats med varierande arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att kontinuerligt utvecklas i din roll. Vår arbetsplats utvecklas ständigt och vi vill att du ska vara med på resan.

Hos oss är det viktigt att vi arbetar i TEAM och att alla känner att de gör skillnad varje dag på arbetet. Det som präglar vår verksamhet är Tydlighet, Engagemang, Ansvar och Mod. Vi anordnar bland annat regelbundna frukostträffar, erbjuder friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider och en härlig stämning mellan kollegorna. Dessutom tillämpar vi rökfri arbetstid.

Hos oss arbetar 38 medarbetare varav idag 6 projektledare på heltid som ser framemot att få en ny projektchef på plats. Vi är ansvariga för 100 anläggningar och cirka 100 mil befintligt ledningsnät. Vi har en omfattande långsiktig förnyelseplan och en utbyggnadsplan till befintliga bostadsområden samtidigt som Hörby och Höörs kommun växer och ny mark exploateras. Projektenheten ansvarar för att genomföra definierade projekt enligt Mittskåne Vattens projektstyrningsmodell i nära samarbete med kollegorna inom organisationen.

Tjänsten som projektchef är främst operativ handlar om att leda och stödja enhetens medarbetare i deras projekt och processer samt att fortsätta utveckla arbetssätt och verksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill gå till jobbet och känna att du gör skillnad varje dag. Vårt uppdrag är omfattande och du kommer att ha en nyckelroll i vår fortsatta framgång. För att lyckas i din roll tror vi att du har lätt för att samarbeta med andra, leda genom att skapa engagemang, ta ansvar och drivs av att skapa hållbara resultat.

I din roll kommer du bland annat att:

• Leda projektorganisationen och tillsammans med medarbetarna förbättra projektgenomförandet från start till mål.
• Ansvara för enhetens budget och att projekten genomförs enligt beslutade direktiv.
• Utveckla och engagera medarbetarna.
• Vara aktiv och delaktig ledningsgruppens arbete.

Anställningen omfattar heltid, gärna med tillträde så snart som möjligt.
Tjänsten kan komma att definieras som en säkerhetsklassad befattning enligt säkerhetsklass 3, detta kräver svenskt medborgarskap. Mittskåne Vattens säkerhetsprövning grundar sig på:
• Personlig kännedom om den person som prövningen gäller.
• Uppgifter som framgår av till exempel betyg, intyg och referenser samt
• Uppgifter från registerkontroll och särskild personutredning som kan ingå som en del i prövningen.