Gå direkt till innehållet

Mittskåne Vatten på Höörs scoutgårds öppna hus

Söndagen den 30 juni deltog Mittskåne Vatten på Höörs scoutkårs öppna hus tillsammans med aktörer och företag i Höör. Vi på Mittskåne Vatten pratade om dagvattenhantering. Vad är egentligen fastighetsägarens ansvar när det gäller dagvatten? Vad gör Mittskåne Vatten? Och hur kan man egentligen göra för att ta hand om dagvattnet på sin fastighet? Besökare kunde även delta i vår tävling där vi tävlade ut två presentkort från Höörs Handelsklubb.

Rätt svar på tävlingen

Under det öppna huset höll Mittskåne Vatten i en tävling där besökarna fick gissa på en klurig fråga om skyfallet i Malmö 2014. Såhär löd frågan:

I augusti 2014 regnade det jättemycket i Malmö. Ett riktigt skyfall! Det regnvatten som fick plats i avloppsledningsnätet motsvarade 11 stycken Turning Torsos, men det regnade ännu mer än så. Hur många Turning Torsos tror du att man kunde fylla med det regnvatten som inte fick plats i ledningarna?

Rätt svar är: 54 Turning Torsos!

De två deltagare som var närmast gissade på 36 och 42 Turning Torsos! Vinnarna får vars ett presentkort från Höörs Handelsklubb på 200 kronor och har kontaktats via mejl.