Gå direkt till innehållet

Bevattningsförbudet hävs idag – men kan införas igen

Vattenförbrukningen i Hörby och Höör är nu tillbaka på mer normala nivåer igen. Mittskåne Vatten har därför beslutat att häva bevattningsförbudet från och med klockan 12.00 idag. Fortsätt dock att vara sparsam med vattnet, annars kan det tyvärr bli nödvändigt med ett nytt bevattningsförbud. Mittskåne Vatten samt Hörby och Höörs kommun vill tacka alla som följt bevattningsförbudet och bidragit till att få ner vattenförbrukningen till normala nivåer igen. Mittskåne Vatten häver nu bevattningsförbudet, men uppmanar alla att fortsätta att vara ytterst restriktiva med vattenanvändningen. Värmen och torkan håller i sig och vattnet ska räcka hela sommaren.

Det är därför mycket olämpligt att fylla pooler och att utföra andra aktiviteter som kräver stora mängder dricksvatten. Vid förvärrat läge kan bevattningsförbud behöva införas igen. Tips för att spara på vatten:

Undvik att fylla din pool, badtunna eller badkar! Det finns många trevliga badplatser runtom i Höörs kommun där du i stället kan ta ett svalkande dopp Badplatser — Höörs kommun (hoor.se)

Använd inte högtryckstvätten – vänta gärna med all typ av rengöring med högtryckstvätt till i höst.

Vattna dina växter så lite som möjligt. Vattna endast under kvällen, natten eller tidig morgon för att minimera avdunstningen.

En vattenspridare gör av med omkring 150 liter vatten på 20 minuter. Använd därför inte vattenspridare alls.

Tvätta inte bilen hemma.

 

Har du fler bra tips på hur man kan spara på vatten? Passa då på att delta i Mittskåne Vattens tävling med chans att vinna en fin regnvattentunna!
Du hittar tävlingen här Hjälp oss spara på Vatten! – MittSkåne Vatten (mittskanevatten.se)