Gå direkt till innehållet

Faktura

En hand hålls på ett tangentbord

Mittskåne Vattens fakturor

Vi fakturerar våra kunder kvartalsvis (fyra gånger per år). Ur miljösynpunkt ser vi gärna att man väljer ett  elektroniskt alternativ som idag finns på marknaden, om man kan. Naturligtvis finns pappersfaktura för de som önskar. Till de kunder som är utlandsboende erbjuder vi endast ePostfaktura.

Betalning och påminnelser

Du har i normalfallet 30 dagar, från fakturadatum, på dig att betala din faktura. Betalas fakturan inte i tid skickas fakturapåminnelse ut i pappersformat till angiven kundadress. Detta gäller även kunder som har autogiro och e-faktura.

Alternativa betalsätt

Är du ansluten till Kivra får du dina fakturor från oss där. Du betalar din faktura smidigt och snabbt, allt du behöver är mobilt bank-ID. Du behöver inte ens fylla i OCR-numret.

Med e-faktura slipper du krångliga OCR-nummer och sparar dessutom vår miljö. Istället för att få fakturan per post får du den i digital form direkt i din internetbank. Välj gärna automatisk betalning så fungerar e-fakturan likadant som autogiro.

Du kan även välja att betala din räkning via autogiro. Din räkning betalas då med automatik och du får en notering om att beloppet förs över. Tänk på att pengarna måste finnas på ditt konto dagen innan förfallodatum. Ni kan hämta autogiromedgivande på ”Mina sidor” genom att logga in med kundnummer och personnummer alt. kontakta vår kundtjänst. Vill man så kan man kombinera autogiro med e-faktura så gör man även miljön en tjänst.

Är en pdf-faktura som skickas direkt till din e-post. Den betalas på samma sätt som en pappersfaktura och är alltså inte detsamma som en e-faktura (som går direkt till din internetbank). Som kund ansvarar du för att det är en fungerande e-postadress. För att ansöka om E-postfaktura var god kontakta vår kundtjänst.

Som företagskund kan du även välja att få din faktura som Svefaktura som skickas direkt in i ditt ekonomisystem med önskade referenser på anläggningsnivå. När vi skickar fakturor via Svefaktura skickar vi en faktura per anläggning.

Nybyggda vita flerbostadshus mot en vacker blå himmel med moln

Beräkna din avgift

På ett enkelt sätt kan du nu räkna ut vad din beräknade anläggningsavgift blir för anslutning av enfamiljshus till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Du kan även räkna ut din brukningsavgift.

Beräkna din avgift
En gul grävmaskin gräver i marken och lägger massorna i en hög

Ledningskartor

Mittskåne Vattens ledningar för dricksvatten, dagvatten (regn- och smältvatten) och spillvatten (hushållsavloppsvatten) finns dokumenterade i våra ledningskartor. Vi kan leverera VA-kartor över ett begränsat område till fastighetsägare och entreprenörer. Förfrågningar om ledningskartor görs via Ledningskollen.

Ledningskollen