Gå direkt till innehållet

Sommartävling 2024 – den fulaste gräsmattan!

Förra året fick vi in mängder med bra vattenspartips under vår sommartävling. Även denna sommar anordnar vi en tävling för att belysa hur viktigt det är med en hållbar vattenanvändning i våra kommuner. Har just du den fulaste gräsmattan i Höör eller Hörby? 

Var med och tävla om att ha den fulaste gräsmattan i Höör och Hörby

Strunta i att vattna gräsmattan – luta dig istället tillbaka och gör absolut ingenting!

Vårt dricksvatten behöver räcka hela sommaren, även vid varmt väder och torka. Året runt behöver vi hjälpas åt för att få vattnet att räcka till alla, men särskilt under sommaren är det viktigt att inte slösa på vattnet. Under sommaren används ofta mycket mer vatten än vanligt och vattenverken får svårt att hinna med. Med med goda vattenvanor kan vi lättare möta en torr och varm sommar och även bidra till att förhindra vattenbrist.

I trädgården finns många kloka val att göra för att spara på vattnet, så som att slopa bevattningen av gräsmattan. Din gräsmatta klarar mer än du tror, som en långvarig sommartorka. Den hämtar sig igen vid regn. Med en vattenspridare eller vattenslang spolar du bort 150-300 liter dricksvatten på bara 20 minuter.

Så hoppa över bevattningen av gräsmattan och var med i vår sommartävling om den fulaste gräsmattan i Hörby eller Höör. Du har chans att vinna en fin vattenkanna – perfekt att fylla med regnvatten istället för dricksvatten!

Såhär tävlar du:

  • Ta en bild på din gula och torra gräsmatta.
  • Mejla bilden till kundservice@mittskanevatten.se tillsammans med en textmotivering om varför just din gräsmatta är fulast. Under tävlingens gång kommer vi att publicera de inskickade bidragen på vår hemsida.
  • Tävlingen pågår till den 23 augusti och därefter kommer vår jury att utse en vinnare.